U kunt bij Medisch Pedicuresalon ’t Veutsje ook terecht voor het medical taping concept! Nieuw in de praktijk is het gebruik van Cure Tape volgens het Medical Taping Concept waarvoor ik onlangs het certificaat heb behaald. Deze tape methode wordt met succes toegepast bij onder andere:

  • Het reguleren van een (hamer) teen of een Hallux Valgus (scheefstand van de grote teen waarbij een pijnlijke knobbel ontstaat aan de binnenkant van de voet)
  • Pijndemping bij bijvoorbeeld een hielspoor
  • Herstel van circulatieproblemen in de voet (slechte doorbloeding, gevoelloosheid)
  • Een gekneusd teentje kan met mtc ondersteund worden, zodat de bewegingsvrijheid van de teen wordt beperkt.Hierdoor zal de kneuzing sneller genezen.

Medical Taping1

Eén van de belangrijkste effecten van deze tapemethode is pijndemping doordrukvermindering en circulatieverbetering.
Maar ook het ondersteunen van de gewrichtsfunctie door o.a. het beïnvloeden van de bewegingsrichting is één van de effecten. In de voetverzorging wordt deze tapemethode dan ook met succes toegepast bij onder andere het corrigeren van eenHallux Valgus of een (hamer)teen.
De resultaten zijn verbluffend te noemen. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

Medical Taping2
Behandeling

De tape kan ongeveer 5 tot 7 dagen blijven zitten en is waterbestendig. Meestal is er een “blijvend” resultaat behaald na 3 tot 5 behandelingen.

Medical Taping is een perfecte pijn bestrijder. Medical Taping oftewel Cure Tape of ook wel Kinesio tape genoemd is een elastische katoenen tape met een anti allergische lijmlaag. De lijmlaag is in een speciaal patroon aangebracht, zodat het materiaal ventileert. De tape zelf heeft een liftend effect. Er wordt namelijke een stukje van de opperhuid opgetild waardoor er een betere doorbloeding ontstaat, onmiddelijke druk vermindering, en de lymfeafvoer weer wordt hersteld. Hierdoor wordt de tape goed verdragen, zelfs bij langdurige toepassingen. De tape heeft een 24 uurs werking en kan meerdere dagen blijven zitten. Ook is de tape water resistent, dus douchen, zwemmen enz, het kan allemaal !!!

Prijzen vanaf € 7,50

Medical Taping3 Medical Taping4