Nagelkorrekturspange-3 a_Nagelkorrekturspange-4

 

IN MIJN SALON KUNT U NU OOK TERECHT VOOR HET PLAATSEN VAN EEN NAGELBEUGEL!

Nagelbeugeltechniek:

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Na een periode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke, juiste, vorm van de nagel is verkregen.
Als de teennagels ingroeiend zijn kan het plaatsen van een nagelbeugel vaak een definitieve oplossing bieden. De nagelbeugel wordt op maat gemaakt en op de nagel geplaatst en vastgezet om de nagel te dwingen rechter te groeien zonder dat hij weer in de huid groeit.
Als de beugel eenmaal is bevestigd groeit deze met de nagel mee en na verloop van tijd groeit hij eraf. Wel is regelmatige controle van uw nagelbeugel door uw pedicure noodzakelijk. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen omdat de nagel veel weerstand biedt.
de door mij gebruikte nagelbeugels zijn:
  • feder spange (veertje)
  • goldstadtspange
  • ross fraser beugel
het hangt van de nagel af welke beugel er wordt gebruikt!

Bij nagelbeugel-techniek wordt er een beugel (o.a. een dun metalen draadje) over de nagel geplaatst die er voor zorgt dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de wal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Deze vorm is geheel pijnloos. De beugel wordt met kunsthars vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. De beugel groeit dan met de nagel mee.
Na verloop van tijd valt deze er dan vanzelf af. Dit proces duurt wel een tijdje, en wordt tussentijds goed in de gaten gehouden door de voetverzorger/pedicure. Ook kan de beugel na verloop van tijd verwijderd worden om hem weer verder op de nagel te plaatsen zodat de nagel nog verder gecorrigeerd kan worden.