CRYOPEN

Pedicuresalon ’t Veutsje heeft sinds kort de nieuwste technologie om snel, effectief en vrijwel pijnloos wratten te verwijderen. Ideaal bij o.a kinderen! De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van Cryotherapie, direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de Cryopen. Dat kan tot op de millimeter nauwkeurig zonder het gezonde omliggende weefsel te beschadigen.

Cryopen

Wat is cryotherapie?

Cryo betekend bevriezen. Cryotherapie is het bevriezen van delen van de huid. In mijn praktijk gebruik ik cryotherapie voor het bevriezen van voetwratten door gebruik te maken van de Cryopen.

De Cryopen

De Cryopen is op dit moment het meest innovatieve product wat in de voetverzorgingsbranch te vinden is. Dit op een pen lijkend instrument sprayt een fijne, nauwkeurige straal vloeibare stikstof op de te behandelen wrat. De vloeibare stikstof bevriest de cellen in de wrat. In deze cellen zit het “wratvirus”, zo wordt het virus vernietigd.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met de Cryopen?

Uit de voorkant van de pen komt onder hoge druk (55 bar) een straaltje vloeibaar stikstof. Hiermee wordt de wrat gedurende 20 tot 45 seconden bevroren. Dit hangt af van de grootte van de wrat. Tijdens dit bevriezen voelt u kleine koude prikjes. Na 2 of 3 dagen zie je een verkleuring van de wrat en na een dag of 10 tot 14 laat de wrat los. Het volledig herstellen van de huid, zonder littekens, duurt ongeveer 3 tot 6 weken.

Waarom zou je voor het behandelen van wratten naar de pedicure gaan?

Hoe dikker de wrat is hoe langer de stikstof er over doet om diep in de wrat te komen. Met cryotherapie kan men niet dieper dan 7 mm de huid indringen. Dus als er veel eelt op de wrat zit, bevriezen we de eeltlaag en niet de wrat. In mijn praktijk kan ik, door hetweghalen van het eelt, de stikstof uit de Cryopen gelijk op de wrat spuiten waardoor de gehele wrat goed behandeld kan worden.

Na 2 of 3 dagen zie je een verkleuring van de wrat en na een dag of 10 tot 14 laat de wrat los. Het volledig herstellen van de huid,
zonder littekens, duurt ongeveer 3 tot 6 weken. Na de eerste behandeling wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor over 14 dagen.
Dan wordt bekeken of het zinvol is om de wrat nog een keer te behandelen of niet.

Wat zijn de voordelen van de Cryopen?

*Doordat er een heel kleine opening in de Cryopen zit kan ik heel precies de straal vloeibaar gas sturen. Ik bevries alleen de wrat zelf, en niet de omliggende huid. Hierdoor is de behandeling veel minder pijnlijk.

*Het locaal verdoven van de huid is niet nodig omdat we de gezonde huid niet raken. Zo ervaren de meeste mensen alleen tijdens de behandeling een prikkelend gevoel, maar daarna niet meer.

*Doordat er geen beschadiging aan de huid is hoeft de huid niet met een pleister afgeplakt te worden. Je kan ook gewoon alles doen na de behandeling zoals de schoenen dragen, zwemmen, douchen lopen etc. etc.

*Er is zelden littekenvorming.

*De korte behandelingsduur van 20 tot 45 seconde zorgt ervoor dat deze behandeling ook goed door kinderen wordt verdragen.