Voetbaden zijn een weldaad, niet alleen voor de voeten, maar voor het hele lichaam. Tijdens het voetbad worden hoornlagen en harde nagels enigszins geweekt. Maar behalve reinigen en weken kan een voetbad meer doen: desinfecteren, ontspannen, ontstekingen remmen en de stofwisseling stimuleren.

Werking
Het voetbad verwijdt de bloedvaten. Daarbij ontstaat een verhoogd transport van witte bloedlichaampjes, waardoor de genezing van plaatselijke ontstekingen wordt bevorderd. Door ontspanning van de spieren kunnen ook pijnlijke krampen verminderen. Doordat het voetbad op het vegetatieve zenuwstelsel inwerkt, word je tijdens het bad vaak moe. Erg goed dus tegen slapeloosheid! Het koude voetbad vernauwt de bloedvaten, verzacht pijnen en verhindert de uitbreiding van ontstekingshaarden. Jij bepaalt individueel welke temperatuur voor jou het beste is. Bij eczeem, blaasjes en allergieën kun je beter eerst met je huisarts overleggen!

Tijdsduur
Bij normale verhoorning (eelt) bedraagt de duur van het voetbad vijf minuten, bij sterke verhoorning (veel eelt) tien minuten en bij zweetvoeten slechts drie minuten. Daarbij mag de watertemperatuur niet te hoog zijn. Hoe lang een voetbad moet duren, hangt ook af van de temperatuur van het water. Zo is bijvoorbeeld bij spataderen, ontstekingen, zweetvoeten, zwellingen en doorbloedingsstoornissen een koeler bad beter.

dit voetbad wordt verrijkt met produkten van lcn met heerlijke citrus geur !